Rímsky hrniec glazovaný 6L
Tradičné pečenie v rímskom hrnci nevyjde nikdy z módy - v porovnaní s bežnými smaltovanými alebo keramickými pekáčmi ponúka mnohé výhody.
Rímsky hrniec, inak nazývaný aj rímsky pekáč, je vhodný na prípravu všetkých druhov mäsa , teda hydiny, rýb, bravčového a hovädzieho mäsa a diviny ako aj rôznych príloh.
Keďže sa mäso pečie vo vlastnej šťave, môžete vychutnávať jeho prirodzenú chuť.
Výnimočnosť hrnca nespočíva iba v tom, že sa v ňom jedlo pripravuje bez pridania tuku, ale aj spôsob prípravy je mimoriadne jednoduchý.
Po vložení misy do rúry odpadnú všetky starosti s kontrolou prípadne podlievaním.
Ako ho používať?
Pred prvým použitím nechajte hrniec na 2 hodiny stáť namočený vo vode. Hrniec musíte VŽDY pred použitím namočiť minimálne na 15 minút do vlažnej vody, čím dlhšie je ponorený, tým lepšie. Rímsky hrniec ponorte celý a taktiež dovnútra nalejte vodu. Nezabudnite namočiť aj veko, ak viete, že ho budete potrebovať. Ak by ste tak neurobili, hrniec by v rúre mohol prasknúť,
Rímsky hrniec VŽDY vkladajte do studenej rúry! Teplotu zvyšujeme počas pečenia postupne až k najvyššej požadovanej teplote. Najvhodnejšia je teplovzdušná rúra.
Zákaz používať na otvorenom ohni!
Hrniec s hotovým jedlom pokladáme vždy na utierku alebo na podložku.
Rímsky hrniec umývame iba horúcou vodou s trochou soli, popr. octu, za pomoci mäkkej kefky.
Parametre:
Materiál: glazovaná hlina
Rozmery: vnútorné: 24 x 34 x 9,5 cm; vonkajšie: 27 x 40,3 x 10,8 cm, výška s pokrievkou: 15,3 cm
Kapacita: 6 litrov
Hmotnosť: 3,75 kg