Kategórie
 
 
 
 
 
TURBO 3000 HEISSLUFTGRILL
TURBO 3000 HEISSLUFTGRILL
TURBO 3000 HEISSLUFTGRILL
 
TURBO 3000 HEISSLUFTGRILL
zväčšiť obrázok
Ušetríte: 35 %

TURBO 3000 HEISSLUFTGRILL

Kód produktu:t3000
Turbo 3000 je nová teplovzdušná rúra, vaše jedlo pripraví rýchlejšie a chutnejšie. Nadbytočný tuk je z jedla odstránený oveľa účinnejšie ako kedykoľvek predtým, čiže vaše jedlo bude vždy pripravené k dokonalosti.Čítajte viac
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Vypredané
99,00 € Vaša cena: 64,00 €

Turbo 3000  zabezpečí, že sa tuk obsiahnutý v pokrme zredukuje až o 75% a pritom prirodzená šťava zostane v jedle. Takže môžete zdravšie žiť a chudnúť a pritom si vychutnávať vaše obľúbené jedlá. 

Turbo 3000  pripraví vaše zmrznuté jedlo vytiahnuté priamo z mrazničky trikrát rýchlejšie ako bežná rúra. A pritom nie je potrebné žiadne rozmrazovanie či prehrievanie rúry. A najlepšie na celom varení je upratovanie po ňom. Jednoducho vložte sklenú nádobu do umývačky riadov a práca je hotová. Nemusíte sa obávať ani toho, žeby vám Turbo 3000  zabral veľa miesta. Zaberie ho asi toľko ako mini rúra či mikrovlnka.

Multi-funkčný kuchynský pomocník, ktorý má mnoho funkcií len v jednom výrobku.

VARÍ  -  PEČIE  -  GRILUJE  -  VYSMÁŽA  -  ZAPEKÁ  -  NAPARUJE

• Varí rovnomerne cirkuláciou horúceho vzduchu

• Zachováva v jedlách prirodzenú chuť 

• Zdravšie nízkotučné jedlá

• Umožňuje variť bez pridaného tuku

• Môžete pripravovať jedlo hneď po vytiahnutí z mrazničky

• Pripravte kompletné jedlo naraz – použitím horného a dolného roštu

• Elegantný dizajn

• Vhodný do umývačky riadov

• Bezpečný a jednoduchý pre celú rodinu

• Spotrebuje o 80% menej energie ako bežné rúry

TURBO 3000 je zhotovený zo skla, takže môžete vidieť, čo pripravujete a sledovať prípravu vašeho jedla z každej strany. Vaše jedlo je pripravované pomocou horúceho vzduchu, ktorý cirkuluje po obvode nádoby. Vytvára tornádový efekt horúceho vzduchu, tak pripravuje vaše jedlo rýchlo a rovnomerne, zachováva prírodnú chuť jedla vo vnútri pokrmu. Používajte horný a dolný rošt, aby ste pripravili celý chod naraz, zatiaľčo sa na dolnom rošte pripravuje mäso či ryba a tuk odteká do nádoby. Na hornom rošte môžete pripravovať prílohu zdravšie a chutnejšie so zachovaním viac výživných látok.

TURBO 3000 a zdravie

Nižšia hladina cholesterolu !!!

Moderné vedecké štúdie dospeli k jednoznačnému záveru, že vyššia hladina cholesterolu v ľudskom organizme je častou príčinou srdcových chorôb
a problémov s krvným tlakom. Hladina cholesterolu v organizme sa zvyšuje s vyššou konzumáciou mastných potravín a tuku všeobecne.

TURBO 3000  Vám umožní pripravovať pokrmy bez použitia tuku alebo s nižšou dávkou tuku, takže budete jesť zdravšie.
 

Úspora času a el. energie !!!

Vzhľadom k vysokému výkonu horúceho pohybujúceho sa vzduchu vnútri sa čas varenia a spotreba el. energie znižuje na minimum. V porovnaní s použitím klasických el. sporákov sa spotreba el. energie zníži až o 20% - 70% (podľa pokrmu).

Uchovanie energetickej hodnoty a prirodzenej chuti pokrmov. Predĺžená doba úpravy pokrmov vždy ničí energetickú hodnotu potravín a mení ich prirodzenú chuť. Pretože doba úpravy sa pri použití TURBO 3000 skracuje, vďaka čomu budú upravené pokrmy chutnejšie a energeticky bohatšie.

TURBO 3000  môžete so sebou voziť na dovolenky, chaty, chalupy.

Naše rady na úpravu pokrmov v TURBO 3000

 

AKO NAPAROVAŤ ZELENINU

Zatiaľčo budete piecť či opekať mäso, vo fólii môžete naparovať zeleninu. Použite pevnú fóliu alebo vrecko na pečenie (nesmie sa roztrhať, aby sa nenasalo do ventilátora). Takto zabalenú zeleninu položte vedľa mäsa, ktoré pečiete či opekáte. Položte ju tak, aby vzduch mohol v konvektomate stále
cirkulovať. Počítajte s tým, že čas nutný na naparenie zeleniny je po vložení do fólie, resp. vrecka o niečo dlhší. Týmto spôsobom môžete upravovať aj ryby (budú sa tak opekať vo vlastnej šťave).

 

PEČENIE

Plech na pečenie položte na kovový rošt. Pokiaľ by koláč nemal byť suchý, plech obaľte fóliou určenou na pečenie. Fóliu odstráňte až pred dopečením, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka.
 

AKO OPEKAŤ

Mäso položte na kovový rošt. Pamätajte, že čas opekania závisí na hrúbke plátu a požadovanom stupni opečenia. Zo začiatku odporúčame dodržiavať čas opekania uvádzanú v receptoch, postupne si podľa skúseností môžete čas opekania upraviť.
 

AKO PIECŤ KOLÁČE

Cesto položte na okrúhly plech na pečenie (max. priemer plechu 30 cm). Medzi plechom a stenou misy musí byť voľný priestor, aby vzduch mohol
prúdiť okolo celého plechu. Pokiaľ nemáte plech požadovanej veľkosti, môžete použiť alobalové tvrdé fólie na pečenie, ktoré si vytvarujete do požadovaného tvaru.

 

AKO GRILOVAŤ

Potraviny položte na kovový rošt. Pokiaľ sú kúsky veľmi tenké, preložte ich na polovicu. Podobne ako pri opekaní, doba pečenia závisí na hrúbke potraviny, veľkosti kúskov, množstve tuku a pod.
 

AKO NAPAROVAŤ

Zeleninu položte na rošt a do misy nalejte hrnček vody. Do vody môžete nasypať bylinky alebo korenie.
 

AKO SMAŽIŤ

Nakrájané potraviny (napr. hranolky) len namočte do oleja a nechajte nadbytočný tuk odkvapkať.

 

AKO TOASTOVAŤ

V konvektomate môžete opekať toasty a hrianky. Nemusíte čakať, kým sa rúra predohreje. Jednoducho položte pláty pečiva na plát. Toasty a hrianky
budú mať chrumkavú kôrku a vo vnútri budú krásne mäkké. Takto môžete upravovať aj chipsy, sušienky a pod. - vložte ich do rúry na niekoľko minút (termostat - max. teplota). Budú opäť chrumkavé a teplé ako čerstvo upečené.

 

AKO ROZMRAZOVAŤ

V konvektomate môžete potraviny rozmraziť rovnomernejšie než v mikrovlnnej rúre. Jednoducho nastavte teplotu na 20°C a každých 5-10 minút
potraviny kontrolujte. Na konečnú úpravu zmrazených potravín (napr. pečenie mrazenej pizze) - nastavte teplotu o 20°C nižšiu než je odporúčaná
teplota úpravy uvádzaná na obale. Príklad: odporúčaná teplota na pečenie je 225°C. Vy musíte konvektomat
nastaviť na 205°C. Zároveň sa skráti čas pečenia o 30-50% (napríklad namiesto 20 minút stačí piecť 10-15 minút).

 

RECEPTY PRE VÁS

RAŇAJKY

Croissanty (francúzske rožky)
Na 3 až 4 croissanty: nastavte rúru na 105°C a predhrejte ju. Ohrejte croissanty
v rúre na 3 až 6 minút. Rozohriatie zmrazených croissantov bude trvať
6 až 10 minút.

 

Rožky

Na včerajšie rožky: rožky môžete mierne navlhčiť mokrými rukami. Rožky
rozložte na kovový rošt a ohrievajte 5 až 10 minút pri nastavení termostatu
na 105°C.Rožky budú ako čerstvo upečené.

 

Opečená slanina
Vyberte si kvalitnú anglickú slaninu bez tuku, prípadne mastné časti z plátkov
odkrojte. Rozložte plátky slaniny na kovový rošt. Termostat nastavte na
200°C, čas opekania približne 10 až 12 minút.

 

Párky

Párky rozložte na kovový rošt. Termostat nastavte na 200°C, časovač nastavte
na 10 až 12 minút.

 

MÄSÁ

 

Kráľovská jahňacia pečienka
Jahňacia krkovička s 6-7 kotletami 1/2 hrnčeka nakrájanej cibuľky 1/2 hrnčeka
nakrájaného zeleru 1 nastrúhané jablko 2 polievkové lyžice masla 3 polievkové
lyžice nakrájaných sušených marhúľ (nechajte cez noc namočené vo vode)
2 polievkové lyžice nakrájaného petržlenu 1/2 citrónu 1 polievková lyžica
pomarančového džúsu cesnak soľ celé korenie olej alebo maslo na smaženie.

Odkrojte mäso pozdĺž kostí tak, aby kosti boli uvoľnené v kĺboch. Kosti
zdvihnite nahor a naaranžujte tak, aby sa mohli stať piliermi „korunky“
(môžete ich zviazať niťou). Tieto vyčnievajúce kosti obaľte alobalom, ktorý
vytvarujete do tvaru korunky.
Cibuľku, zeler a jablká dozlata osmažte. Do zmesi vmiešajte marhule,
petržlen a zakvapkajte citrónom a pomarančovou šťavou. Zmes dobre
okoreňte soľou, cesnakom a čiernym korením. Nechajte zmes vychladnúť.
Vzniknutou plnkou naplňte korunku a potrite mäso.
Takto upravené mäso položte na nízky kovový rošt. Opekajte 25 minút pri
teplote 175°C. Potom podlejte šťavou z misy. Opekajte ďalších 25 minút
pri teplote 200°C. Podľa potreby môžete hornú časť mäsa prekryť alobalom,
aby sa nespálila. Občas polejte mäso šťavou.

 

Plnené teľacie prsíčka
1,5 kg vykostených prsíčok v tvare kapsy 2 lyžice masla cesnak, soľ a korenie
Plnka: 1 lyžica masla 1/2 hrnčeka nasekanej cibule 1 lyžica citrónového alebopomarančového džúsu 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry 1 hrnček nasekaných
húb 2 hrnčeky s čerstvou strúhankou 1 jemne ušľahané vajce

Rozohrejte panvicu. Rozpustite v nej 1 lyžicu masla a smažte cibuľu, kým
nebude mäkká. Pridajte nastrúhanú citrónovú kôru, citrónový džús, cesnak
a huby. Smažte asi 3-4 minúty. Potom si zmes odložte do inej nádoby.
Zmiešajte strúhanku, cesnak, soľ a korenie. Po pridaní vajca sa hmota zahustí.
Takto pripravenú plnku vložte do teľacej kapsy a vnútri roztrite. Kapsu
zošite. Potrite teľacím maslom a vložte na spodný rošt konvektomatu.
Predhrejte na teplotu 163°C a pečte približne 20 minút. Otočte, znova potrite
a pečte asi 40 minút so zemiakmi, pokiaľ nebudú hotové. Podávajte s
hráškom. Nasekané mäso môžete poliať džúsom.

 

Kuracie krídla s medom
1 kg kuracích krídel 2 lyžice medu 2 lyžice paradajkového pretlaku
Marináda: 2 lyžice citrónového džúsu 2 lyžice sójovej omáčky 1 lyžica nasekaného
zázvoru

Očistite nadmerný tuk z krídel. Osušte ich a vložte do pripravenej misy.
Zmiešajte citrónový džús, sójovú omáčku a zázvor. Polejte tým krídla,
otočte ich a za občasného otáčania ich nechajte 3 - 4 hodiny odležať.
Zmiešajte med, paradajkový pretlak a 2 lyžice marinády.
Potom položte krídla na vyšší rošt konvektomatu. Pečte po dobu 10 minút
pri teplote 163°C. Potom krídla vyberte a potrite ich medovou/paradajkovou
zmesou. Vráťte ich späť na rošt a pečte 5 minút. Potom ich ešte raz
potrite zmesou a pečte ďalších 5 minút.

 

Pečené kurča
1 kurča 1 malá cibuľa 1 lyžica masla 1/2 hrnčeka húb 1/2 hrnčeka jemnej strúhanky,
cesnaku, soli a korenia 1 lyžica nasekaného petržlenu 1 lyžica nastrúhanej
citrónovej kôry 1/4 lyžice majoránky štipka muškátového oriešku 1 vajce

Dôkladne kurča umyte a odstráňte prebytočný tuk. Olúpte a nakrájajte
cibuľu. Potom ju smažte, kým nezmäkne. Pridajte huby a smažte ďalšiu
minútu. Ďalej pridajte strúhanku, soľ, korenie, petržlen, citrónovú kôru,
majoránku, muškátový oriešok a ušľahané vajce. Plnku vložte do kurčaťa a
zošite otvor. Povrch kurčaťa potrite soľou a korením. Potom ho vložte do
konvektomatu na spodný rošt. Pečte 20 minút, pri teplote 163°C. Otočte,
pridajte zemiaky a pečte ďalších 20 minút. Keď je celé kurča zlatohnedé,
môžete ho vybrať.
Šťava: vezmite zvyšky z plnky a džús s trochou tuku. Pridajte lyžicu múky
SKa miešajte kým nezhnedne. Pomaly pridajte 1 a pol hrnčeka s na kocky
nakrájaným kurčaťom a hubami. Stále miešajte, kým sa omáčka nezačne
variť. Soľ a korenie pridajte podľa chuti.

 

Prvotriedny filetovaný steak
1 kg celého filetovaného steaku cesnak soľ čierne mleté korenie 1/2 hrnčeka
červeného vína 2 nastrúhané mrkvy kôra z nastrúhaného citróna kôra z
nastrúhaného pomaranča 1 veľká nakrájaná cibuľa 2 lyžice nakrájaného
petržlenu 1 lyžica smotany alebo kyslej smotany

Marinujte celý filetovaný steak s cesnakom, soľou, korením a červeným vínom
v uzavretej nádobe po dobu 4 hodín za občasného obracania. Potom
nechajte mäso odkvapkať a marinádu uschovajte. Vložte steak do špeciálnej
fólie a potrite mrkvou, citrónovou a pomarančovou kôrou, cibuľou,
petržlenom a zabaľte do fólie. Takto pripravené mäso vložte do konvektomatu
na spodný rošt. Pečte po dobu 30 minút pri teplote 190°C. Potom
fóliu odstráňte a pečte ďalších 30 minút. Potom mäso vyberte, ale dajte
pozor, aby nevychladlo. K zostávajúcej marináde pridajte šťavu z masa a
nechajte zovrieť. Ďalej primiešajte smotanu a zvoľna varte asi 1 minútu.
Podávajte naporciované.

 

Bravčové rebierka na víne
1,6 kg bravčových rebierok soľ a mleté čierne korenie 2 lyžice červeného vína
2 lyžice vody 2 lyžice múky

Z rebierok odkrojte prebytočné kúsky mastného mäsa. Potrite soľou a
korením. Mäso dajte do nádobky a prelejte vínom a vodou. Mäso nechajte
v marináde odležať 4 hodiny. V konvektomate pečte na nízkom rošte pri
teplote 160°C 1 hodinu. Potom mäso otočte a a pečte pri teplote 175°C
približne 40 minút, pokiaľ chcete mať mäso málo prepečené, 50 minút pre
stredne prepečené, 1 hodinu pre prepečené.

 

Bravčová pečienka so zemiakmi
bravčová krkovička 700 g zemiakov soľ mleté čierne korenie
Zemiaky oškrabte a nakrájajte na polovičky až štvrťky (podľa veľkosti zemiakov).
Mäso opláchnite, osoľte a okoreňte. Zemiaky a mäso rozložte na
nízky kovový rošt. Zemiaky posoľte. Nastavte teplotu termostatu na 160°C.
Čas pečenia: 20 minút (na cca 0,4 kg mäsa) plus 25 minút naviac (krkovička
bez kosti) alebo plus 30 minút naviac (krkovička s kosťou). 50 minút pred
dokončením pečenia pridajte nakrájané zemiaky. Cca v polovici pečenia,
alebo keď začnú horné časti zemiakov hnednúť, zemiaky otočte.

 

ZELENINA

 

Opekaná zelenina
Zelenina podľa vlastného výberu soľ mleté čierne korenie cesnak olej
Zeleninu umyte a očistite. Nakrájajte na rovnako veľké kúsky. Do hrnca
pridajte 2-3 lyžice rastlinného oleja, pridajte cesnak, soľ a korenie. Zeleninu
osmažte. Potom zeleninu rozložte na vyšší rošt. Nezabudnite medzi
kúskami nechať medzery, aby mohol horúci vzduch cirkulovať. Konvektomat
nastavte na 260°C. Po zahriatí vložte do misy rošt so zeleninou, znížte
teplotu na 182°C, časovač nastavte na 30-45 minút. Čas úpravy závisí na
druhu zeleniny, veľkosti kúskov.

 

Pečené zemiaky v alobale
Stredne veľké umyté nové zemiaky maslo cesnak soľ mleté čierne korenie
Zemiaky umyte, nakrájajte na polovice a osušte papierovými obrúskami.
Zemiaky položte na alobal. Doprostred každého zemiaku dajte maslo,
posypte cesnakom, soľou a korením. Potom zemiaky zabaľte do alobalu.
Zemiaky položte na vyšší rošt. Konvektomat nastavte na 45 minút a pečte
pri teplote 190°C. Takto upravené zemiaky môžete pridať k mäsu, ktoré
pečiete. Pomocou vidličky skúste, či sú po uplynutí doby úplne upečené.
Pokiaľ nie, predĺžte dobu pečenia. Servírujte s kyslou smotanou, pažítkou,
strúhaným syrom.
Pokiaľ chcete trochu pozmeniť chuť, môžete maslo pokvapkať sójovou
omáčkou.

 

Gratinovaný karfiol
1 menší karfiol 50 g masla 3 lyžice múky 1,5 hrnčeka mlieka 1/3 hrnčeka
strúhaného syra čedar soľ mleté čierne korenie 1/2 hrnčeka strúhanky

Očistené a nakrájané ružičky karfiolu povarte v osolenej vode.
Vyberte z vody. Maslo rozpustite na panvici (stredná teplota). Prisypte
múku, korenie, zamiešajte a varte 1 minútu. Takto máte pripravenú
bešamelovú omáčku. Vytvorte zmes strúhanky, strúhaného syra a zvyšku
masla. Ružičky karfiolu rozložte na plech alebo zapekaciu misu, ktorá sa
zmestí do konvektomatu. Karfiol prelejte bešamelovou omáčkou a posypte
zmesou so strúhankou. Pečte pri teplote 150°C 15 až 20 minút dozlatova.
Pokiaľ ste plech nevkladali do predhriatej rúry, predĺžte dobu pečenia o
približne 10 až 15 minút.

 

Technické  informácie - TURBO 3000 HEISSLUFTGRILL

 

Napätie:  220-240 V

Frekvencia: 50 Hz

Výkon:  1350 W

Časovač: 0-60 minút

Max. kapacita misy:  12 litrov

Spotrebič II. triedy

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia