HRNCE
Vyznáte sa vo svojej kuchyni tak, že vo výbave rozlišujete maximálne medzi hrncom a tanierom? Vôbec to nie je hanba, práve naopak, skvelá výzva, ako doplniť pomôcky do kuchyne a naučiť sa ich správne používať. Hrnce sú síce tradičným „nástrojom“ na prípravu jedál, no ich výrobcovia sa zato hrnú do inovácií pre efektívne a šetrné varenie. Aké novinky teda objavujeme v sortimente hrncov?
Je to hrniec alebo kastról?
V prípade, že nevieme, použijeme pojem „nádoba na varenie“, ale keby to neznelo tak detinsky. Upresňujeme, že hrnce využívame skôr v modelovom rade strednej alebo nadrozmernej výšky. Priemer býva zvyčajne užší, resp. taký, aby dobre zapadol na varnú linku pre dostatočné ohrievanie pokrmu. Prípravu jedál zefektívňuje pokrievka s vyhovujúcim priemerom pre daný typ hrnca. Manipuláciu s hrncom zľahčujú „ušká“, ktoré by sa nemali prehrievať – navyše dnes sú konštruované vzhľadom na ergonómiu rúk.
Našli ste počas upratovania domácnosti menšie, ale širšie „nádoby“ oproti hrncom? Nie je to len dizajnový aspekt, ale účelný pre používanie kastrólov. Umožňujú skôr ohrievanie zvyšných porcií hlavných jedál. Zväčša vyžadujú väčší priemer na varnej doske, ale nie je to podmienkou.
Exkluzívne novinky v domácej príprave jedál
Domáce grilovanie už nie je ničím výnimočným, no obojstranné možnosti vedia prekvapiť. Konkrétne ide o kvalitnú grilovaciu panvicu, ktorá z každej strany umožňuje rýchlu a efektívnu prípravu mäsa a zeleniny. Môže sa používať na viacerých typoch varičov. Vyhovuje modernému životnému štýlu, rovnako vytvára zdravé podmienky pre ľudské trávenie. Jedlá sa pripravujú na malom množstve oleja pri zachovaní najcennejších vitamínov a minerálov.
Taktiež je naše zdravie zachránené moderným fritovaním. Dnes už prebieha bez množstva oleja, využíva sa teplovzdušné fritovanie, ktoré získava na popularite.